На Дніпропетровщині викрила на хабарі посадовця кримінальної поліції (Відео)

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом військової прокуратури викрили на хабарі посадовця сектору кримінальної поліції відділу Нацполіції на одній із залізничних станцій Дніпропетровської області. Повідомляють у прес-службі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що поліцейський вимагав від представника комерційної структури тисячу доларів США. За вказану суму зловмисник обіцяв не притягати підприємця до кримінальної відповідальності за начебто незаконну вирубку лісових насаджень, а також не перешкоджати його господарській діяльності.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці після отримання всієї суми неправомірної вигоди. Під час санкціонованих слідчих дій у службових приміщеннях підрозділу поліції співробітники СБУ виявили велику кількість наркотичних засобів, які передані на експертизу.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконних дій.

Заходи із викриття протиправних дій посадовця Нацполіції проводились спільно з ДБР та працівниками внутрішньої безпеки поліції.