На Дніпропетровщині викрито махінації зі встановлення вікон у школах

Співробітники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції задокументували злочинну діяльність посадових осіб одного з відділів освіти РДА та директора комерційної структури.

Встановлено, що протягом грудня 2015 року, посадовими особами одного з відділів освіти РДА, було підписано та затверджено печаткою відділу освіти, в інтересах третіх осіб, фіктивні акти встановленої форми про прийняття робіт з поставки та встановлення метало-пластикових вікон в 2 середніх загальноосвітніх школах за бюджетні кошти.

У ході проведеної перевірки задокументовано, що до вищевказаних актів було внесено завідомо неправдиві відомості щодо завершення виконання таких робіт, у відповідності до укладених договорів, на загальну суму 200 тис. грн.

Також було задокументовано, що на момент перерахування коштів на користь третіх осіб і станом на 17 грудня відповідні роботи із поставки та встановлення метало-пластикових вікон взагалі не виконано.

Таким чином, своїм діями посадові особи відділу освіти спричинили збитки державі на суму 200 тис. грн.

За матеріалами Управління захисту економіки в   Дніпропетровській області відкриті кримінальні провадження за фактом підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів.

Наразі слідчі дії тривають, вирішується питання повідомлення про підозру особам, які причетні до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

За матеріалами прес-служби ГУНП в Дніпропетровській області

Залишити відповідь