На Дніпропетровщині вимагають повернути громаді земельні ділянки

Нікопольська місцева прокуратура звертається до суду з позовом в інтересах держави в особі Апостолівської міської ради до фермерського господарства про скасування державної реєстрації та повернення земельних ділянок вартістю понад 10 млн грн територіальній громаді. Повідомляють у прокуратурі Дніпропетровської міської ради.

Так, рішенням суду за громадянином визнано право постійного користування земельними ділянками загальною площею 45,4 га у порядку спадкування. Згідно з записами у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, чоловік у подальшому передав земельні ділянки фермерському господарству.

“У січні поточного року прокуратура оскаржила вказане рішення суду та довела, що спірні земельні ділянки, які належать державі, не увійшли до складу спадщини. У зв’язку з тим, що громадянин набув право користування землею безпідставно, прокуратура вимагає від фермерського господарства повернути її територіальній громаді. Наразі позов перебуває на розгляді у суді”, – зазначають у прокуратурі Дніпропетровської області.

 

Фото: pixabay