На Дніпропетровщині виявили боєприпаси (Фото)

8 жовтня фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області двічі залучались до робіт зі знешкодження застарілих боєприпасів.

«Так, під час проведення господарчих робіт на власній присадибній ділянці по вулиці Набережній села Володимирівка Софіївського району, господарем виявлено предмет, схожий на застарілий артилерійський снаряд калібру 152 мм. У селі Полтавка Широківського району на території приватної садиби, що розташована по вулиці Набережній, під час проведення господарчих робіт мешканці виявили боєприпаси у кількості 4 одиниць, а саме: артилерійський снаряд калібру 75 мм у кількості 1 одиниці та артилерійські снаряди калібру 122мм у кількості 3 одиниць», – зазначають у прес-служби ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Всі виявлені боєприпаси знешкоджено шляхом контрольованого підриву. Територію обох приватних домоволодінь ретельно обстежено, додаткових вибухонебезпечних предметів не виявлено.

«Шановні громадяни! Дбайте про власну безпеку. Якщо ви виявили підозрілий предмет, одразу телефонуйте до Служби порятунку за номером «101», – звертаються рятувальники.