На Дніпропетровщині вперше за понад сто років існування капітально відремонтують ліцей (фото)

На Дніпропетровщині у Сурсько-Литовській територіальній громаді триває ремонт найстарішого корпусу ліцею. Освітньому закладові — 114 років і за цей час, кажуть місцеві, це перше капітальне оновлення.

Роботи тривають в рамках програми президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». За виділені кошти приведуть до ладу приміщення, виконають зовнішні та внутрішні роботи, відремонтують також перехід між старим та новим корпусами. А для дітей з інвалідністю облаштують окремий санвузол. Зроблять також медіатеку та ресурсну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами.

Сурсько-Литовський ліцей

Будівлю колишньої Сурсько-Литовської школи, а нині — ліцею, звели у 1907 році. За роки експлуатації вона почала «розсипатися» на очах — протікав дах, руйнувалися стіни й стеля, у дерев’яній підлозі утворились дірки. Приміщення стало зовсім непридатним для навчання дітей.

Сурсько-Литовський ліцей

«Останні три роки наші учні вчаться у дві зміни, бо в ліцеї — недостатньонедостатньо придатних приміщень для занять. Це дуже важко і для вчителів, і для учнів, і для батьків останніх. Після капремонту всі 450 наших вихованців зможуть відвідувати заклад в одну зміну. З нетерпінням чекаємо на відкриття оновленого корпусу», — зазначила директорка Сурсько-Литовського ліцею Наталля Лапініс.

Сурсько-Литовський ліцей

Наразі в приміщенні вже зроблена покрівля, посилені дверні отвори. Тривають фасадні роботи.

Сурсько-Литовський ліцей