На Дніпропетровщині впроваджено нову медико-соціальну ініціативу (фото)

У Покрові Дніпропетровської області відтепер маломобільні групи населення територіальної громади мають змогу вдома отримати первинну медичну допомогу. Про це повідомляють у пресслужбі міської ради.

Як зазначає заступник головного лікаря ЦПМСД Олена Саломаха, нова медична послуга – черговий послідовний крок до забезпечення доступної та якісної первинної медичної допомоги мешканцям нашої громади.

первинна медична допомога_Покров

Медична техніка, отримана в рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що впроваджується УФСІ за фінансової підтримки Уряду Німеччини через банк KfW, тепер на озброєнні мобільної медичної бригади, яка створена в ЦПМСД для обслуговування вдома мешканців міста, прилеглих селищ та Шолоховського старостинського округу, котрі через вік або стан здоров’я не в змозі самостійно відвідати амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

первинна медична допомога_Покров

До складу мобільної бригади увійшли сімейні лікарі, які будуть виїжджати до маломобільних громадян, дані про них є у Центрі. Попередньо час візиту буде погоджуватися з самими пацієнтами або з їхніми рідними. Це важливо ще й для того, аби убезпечити літніх людей від шахрайських намірів.

первинна медична допомога_Покров

Бригада вже працює. У розпорядженні лікаря є все необхідне для експрес-діагностики, аби зробити електрокардіограму, виміряти тиск, температуру, рівень сатурації та цукру. При потребі, показаннях лікаря, пацієнтам на дому будуть робити й необхідні аналізи.

Усім дають рекомендації та роблять необхідні призначення. Відповідна інформація по кожному обстеженні передається до сімейних лікарів пацієнтів.