На Дніпропетровщині вшанували легендарну людину, з якою «заговорили» скіфи (Фото)

“Душу спалити треба, як хочеш когось зігріть! – знамениті слова Бориса Мозолевського знову звучали у стінах Покровського міського музею що на Дніпропетровщині. Повідомляють у прес-службі міської ради.

4 лютого легендарному археологу мало б виповнитися 83 роки. Доля відміряла йому небагато часу як людині, але свій життєвий шлях славетний археолог дійсно пройшов з палаючим серцем і душею. Справжня легенда не лише української, але й світової археології, поет і патріот рідної землі — Борис Мозолевський навіки став частиною історії Покрова.

Працівники музею провели пішохідну екскурсію для підопічних територіального центру парком, який носить ім’я Бориса Мозолевського. Адже, назвавши реконструйований парк на його честь, наше місто зробило унікальний пам’ятник легендарному археологу.

Крім того, для підопічних терцентру цього дня влаштували демонстрацію унікального кінофільму ‘’Ера Водолія’’, присвяченого життю та археологічній діяльності Бориса Миколайовича. Рідкісні кадри, інтерв’ю з ним та спогади друзів — відвідувачі музею отримали від перегляду картини справжнє задоволення і змогли дізнатися для себе багато нового.

Борис Мозолевський пішов з життя в далекому 1993-му році.