На Дніпропетровщині вшанували пам’ять легендарної людини (Фото)

У Покрові Дніпропетровської області пройшли заходи з нагоди 25-ї річниці від дня смерті Бориса Мозолевського. Повідомляють у прес-службі міської ради.

В історії світової археології не так багато постатей, яким пощастило вписати своє ім’я в літопис цієї науки. Однією з таких особистостей є Борис Миколайович Мозолевський. Людина, чиї унікальні знахідки поставили його в один ряд з найвидатнішими науковцями світу, яка прославила Покров, що став його долею. Славетна «Золота Пектораль» та інші безцінні артефакти, знайдені Борисом Миколайовичем, принесли йому безсмертя.

25 років тому він закінчив свій земний шлях. Віддаючи данину шани Борису Мозолевському, Почесному громадянину міста, видатному науковцю, неперевершеному поетуу Покрові присвятили пам’ятні заходи.

«Борис Мозолевський – співець скіфського степу» – за такої назви тривав вечір у міському народному історико-краєзнавчому музеї ім. М.Занудька. Його стіни пам’ятають велетня слова, людину, що відчувала Скіфію, жила нею. Одна з центральних музейних зал присвячена Товстій могилі, археологічній діяльності Бориса Миколайовича, зберігає експонати, віднайдені у нашій місцевості. Про науковця й поета, період, оповитий романтикою пошуків та відкриттів, розповідали містянам, учням загальноосвітніх закладів, делегації з Нікополя- музейники.

Пам’ять видатного археолога вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів до меморіальної дошки. Особливістю заходу став документальний фільм про Бориса Мозолевського, який було продемонстровано цього дня в стінах музею. Присутні могли побачити унікальні кадри, уривки з інтерв’ю самого Бориса Мозолевського, спогади його друзів. Завдяки мультимедійності захід став ще більш цікавим та насиченим.