На Дніпропетровщині встановили національний рекорд (фото)

На Дніпропетровщині криворізький паверліфтер та тренер з фітнесу Роман Красніцький встановив новий рекорд України у становій тязі. Спортсмен присів 52 рази зі штангою впродовж 60 секунд. Вага штанги – 80 кілограмів, повідомляє “Суспільне. Дніпро”.

Рекорд зафіксували керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, чемпіон України з жиму лежачи Іван Кривошей, паверліфтер В’ячеслав Павлічук. Він встановив рекорд України торік, здійснивши 63 повтори зі 100-кілограмовою штангою. Це досягнення наразі перебуває на стадії внесення до світової Книги.

Роман Красніцький_рекорд

За словами Лани Вєтрової, попередній рекорд належав білорусу Дмитру Осіпчікову – 48 присідань зі штангою такої ж ваги. Спортсмен встановив цей рекорд у квітні 2018-го і потрапив з цим досягненням до Книги рекордів Росії.

Технічно присідання зі штангою – одна з найскладніших вправ, і тому не лише кількість, а саме дотримання техніки виконання стане основною підставою для зарахування цього рекорду, говорить Лана Вєтрова.

Роман Красніцький_рекорд

«Техніка – це те, на що орієнтуються інші», – сказала вона.

Роману Красніцькому 29 років. Із шестирічного віку він у спорті. Займається також футболом та боксом. До встановлення національного рекорду готувався з минулого року. Красніцький каже, що попереду – нові рекорди, для нього важче було вирішувати організаційні моменти, аніж готуватися фізично.

«Намітив ще пару дисциплін. Чекайте на новини, скоро прийдете ще, мабуть», – сказав спортсмен.

Як сказала керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, у Кривому Розі відтепер встановлено другий національний рекорд. З такими досягненнями (два національних рекорди в одному місті) Кривий Ріг може претендувати на світове визнання у цій дисципліні – Книгу рекордів Гіннеса.