На Дніпропетровщині вже згуртувалися 60 громад

Ще дві об’єднані громади сформовані в Новомосковському районі, одна – у Дніпровському. Тепер їх загалом – 60. У результаті реформи децентралізації нові територіальні об’єднання отримують на місця більше можливостей, повноважень і ресурсів, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Одне з нагальних завдань Президента України Петра Порошенка – передавати повноваження та ресурси на місця. Це ознака децентралізації влади, – підкреслив Валентин Резніченко. – Цьогоріч територіальних об’єднань на Дніпропетровщині побільшало. Ще згуртувалися Черкаська, Піщанська та Чумаківська громади. Після виборів очільника й депутатів вони матимуть прямі зв’язки з Держбюджетом, фінансову незалежність та самостійність у розпорядженні коштами».

Дві нові об’єднані громади утворилися в Новомосковському районі. Навколо Черкаської громади згуртувалися 10,6 тис мешканців селищ Черкаське і Гвардійське.

До складу Піщанської громади увійшли три сільські ради – Піщанська, Орлівщинська, Знаменівська та одна селищна – Меліоративнівська. Об’єдналися 21,2 тис жителів.

На мапі області з’явилася і Чумаківська громада Дніпровського району. До неї увійшли 11 населених пунктів, у яких мешкають понад 5 тис жителів.

Новостворені територіальні об’єднання передали до ЦВК документи і очікують на призначення перших виборів. Люди обиратимуть голів і депутатів.

Наразі в області 60 громад. За темпами об’єднання Дніпропетровщина утримує лідерство в Україні.