На Дніпропетровщині з’явився надзвичайно красивий мурал (Фото)

У Дніпропетровській області напередодні дня народження місто Покров прикрасився новим арт-об’єктом. Містяни з цікавістю спостерігали, як на стіні багатоповерхівки по вулиці Тикви “оживає” образ дівчинки, що тримає собачку. За появою першого в місті муралу слідкували у соціальних мережах, коментуючи процес та виставляючи нові фото. Повідомляють у прес-службі Покровської міської ради.

Кінцевий результат підкорив навіть скептиків — настінний малюнок вийшов “справжнім”, дуже добрим і позитивним. Саме такі мурали і мають найбільшу цінність — ті, які викликають бажання зупинитися, посміхнутися, замислитися і нести цей заряд далі.

“Я впевнена, що найкрасивіший мурал тепер в Україні”, – так на своїй сторінці у Фейсбук радник міністра цифрової трансформації Яніка Мерило написала про роботу харківської творчої групи «Kailas-V», стріт-арт проекти якої можна зустріти не тільки в Україні, а й різних куточках світу.

– Ми, дійсно, багато де побували. Та все ж Покрову вдалося нас приємно вразити, передусім чистотою та затишком, – ділиться враженнями директор творчої групи Яна Волк. – Задоволення принесла і робота над проектом.

Близько тижня тривала робота з нанесення малюнку. Попередньо фасад будинку комунальники утеплили, відштукатурили та погрунтували. Якісну підготовку панельного “полотна”, що неабияк впливає на результат, відзначив і художник Сергій Якименко. Саме його містяни бачили на автопідйомнику зі спреєм в руках.

Всього на створення муралу, площа якого 184 м2, пішло півтисячі балончиків високоякісної, стійкої до природного впливу фарби понад сотні відтінків. Вдаючись до сучасних технологій, стрітартери використовували аерографічну техніку, а ескіз наносили через проектор.

Робота завершена. Результат – приголомшливий. П’ятиповерхівка за адресою: Григорія Тикви,18 відтепер більше ніж просто будинок.