На Дніпропетровщині за електроенергію платитимуть по факту

У Дніпрі та Дніпропетровській області колективні побутові споживачі, зокрема ОСББ, садові товариства, гаражні кооперативи, будуть розраховуватись за спожиту електроенергію за фактичними показниками лічильника.

Це передбачено оновленою комерційною пропозицією «Побутова», що вступає в силу з 1.04.2019 року та опублікована на сайті постачальника «Дніпровські енергетичні послуги» від 7 березня. При цьому частина ОСББ, що у січні-лютому звернулися до компанії та уклали договори з індивідуальною комерційною пропозицією, вже зараз сплачують рахунки за електроенергію на умовах оплати по факту. Умови нової комерційної пропозиції розповсюджуються на споживачів, які наразі приєднуються до договору про постачання електроенергії постачальником універсальних послуг.

«Колективні побутові споживачі будуть сплачувати за фактично використаний обсяг електроенергії, що використовується на побутові потреби – освітлення під’їздів, роботу ліфтів тощо. При зазначенні Постачальником в рахунку суми попередньої оплати на наступний період, такий платіж є рекомендованим, а не обов’язковим», – сказав директор «Дніпровських енергетичних послуг» Юрій Федько. 

В разі незгоди з новими умовами, споживач має право розірвати договір. Якщо через 20 днів після оприлюднення комерційної пропозиції споживач продовжує користуватися електроенергією, він автоматично погоджується з умовами нової комерційної пропозиції. Тому для сплати рахунків без попередньої оплати клієнтам не потрібно повторно укладати договори, оформлювати додаткові документи чи звертатися до центрів обслуговування.

 

Фото: з відкритих джерел