На Дніпропетровщині зафіксували чотири спалахи небезпечної хвороби

Протягом останнього тижня на кір занедужали 82 мешканці області. Більшість – дорослі. Про це сповістили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Епідемії кору в області немає, однак за тиждень зафіксували чотири спалахи хвороби – у Покрові, Першотравенську, Дніпрі та Нікопольському районі. На Дніпропетровщині занедужали 82 людини», – розповіла завідувач відділення обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров`я України Олена Кузьменко.

Загалом із початку 2019 року на кір захворіли 545 жителів області. Серед них – 234 дитини. Більшість не мали щеплень від недуги.

«Від кору захищає лише специфічний імунітет, який формується завдяки вакцинації. Для дітей вакцини безкоштовні. Безоплатно їх також можуть отримати нещеплені дорослі до 30 років», – нагадала Олена Кузьменко.

Кір – інфекційна недуга, що передається повітряно-крапельним шляхом. Симптоми – висока температура, кашель, нежить, запалення слизової оболонки очей, блювота, висипи. Кір може викликати серйозні ускладнення: пневмонію, вушну інфекцію, енцефаліт.

 

Фото – з відкритих Інтернет-джерел