На Дніпропетровщині захований легендарний скарб

Дніпропетровщина багата на природні скарби, але є й такі коштовності, які у нашому регіоні  «заховала» сама людина. Наприклад, одна з легенд говорить, що на території Дніпропетровської області захований скарб «під знаком Мазепи». Докладніше про його розповідає Дніпровська флотилія.

Згідно з легендою, десь побіля села Мишурин Ріг Дніпропетровcької області на дні Дніпра лежать дві діжечки із золотом і кілька мішків срібла. А скинув їх туди, начебто, гетьман України Іван Мазепа, коли тікав від російських військ після поразки в битві під Полтавою.

Певно, гетьман ще сподівався колись повернутися за схованим, адже на березі біля того місця за наказом Івана Мазепи на здоровезному камені було вибито гетьманського вензеля.

Цей знак, за повір’ями, ще застав Дмитро Іванович Яворницький – місцеві селяни показували академікові той камінь. Й зізнавалися, що шукали скарб, але крім кількох монет нічого більше не знайшли.

Сьогодні ж пошуки скарбу Мазепи також майже безперспективні, адже, як і в попередній історії із золотим конем, це місце було затоплене водами ще одного водосховища – Кам’янського. Хіба що поталанить якомусь щасливцю випадково.