На Дніпропетровщині започаткували новий проект

Бібліотеки Кам’янського розпочали реалізацію нового бібліотечного проекту «У-мовний рефлекс: думаємо, читаємо, розмовляємо українською». Його мета – залучити кам’янчан до користування українською мовою за допомогою різноманітних акцій, квестів, презентацій нових книжок, конкурсів, зустрічей з авторами тощо. Повідомляють у прес-службі міської ради.

20 лютого українські письменниці з Дніпра – Ольга Рєпіна та Еліна Заржицька – презентували студентам медичного коледжу нетиповий психологічний роман під назвою «Убити Антиципатора», де героями є не стільки люди, як їхні характери і психотипи.

«Ця книжка є спробою відгукнутися на сучасні масштабні історичні події. А загалом, це – альтернативна соціально-психологічна історія. Тут є і любов, і зрада, і шлях до події, яка може змінити долю всієї країни, – каже Еліна Заржицька.

Антиципатор – психологічний термін, який запропонувала Ольга Рєпіна, психолог за фахом. Антиципатор – це людина, яка передбачає певні події, а потім добивається успіху, коли ці передбачення збуваються. Головний герой роману негативний. Він хитрий, пробивний. Психотип такий: людина домоглася успіху, піднялася на верхівку влади, але це може бути хто завгодно.

Роман отримав відзнаку «Вибір видавців» літературного конкурсу «Коронація слова». Книга вже надійшла до фондів відділу абонементу бібліотеки.