На Дніпропетровщині затримали групу серійних грабіжників (Фото)

Другого березня працівники управління карного розшуку у Кям’янському під час скоєння квартирної крадіжки затримали двох чоловіків, які підозрюються у скоєнні ще понад двох десятків аналогічних злочинів у Дніпрі.

«Співробітники управління карного розшуку впродовж десяти днів «вели» чоловіків, які огрунтовано підозрювалися у причетності до скоєння серії квартирних крадіжок у Дніпрі. А першого березня наші «підопічні» раптом поїхали у Кам ’янське. Як потім з’ясували оперативники, чоловіки вирішили продовжити свій злочинний промисел у сусідньому місті. Та в квартирі, яку вони обрали для легкої наживи, на них очікувала несподіванка. Відкривши двері чоловіків, злодії зустрілися із двома четвероногими господарями. Собаки налякали чоловіків і ті залишили приміщення», – розповідає на прес-конференції  старший оперуповноважений в ОВС Управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області Олександр Золотарьов.

крадіжки_Дніпро

Та невдача не зупинила зловмисників і вони вирішили випробувати фортуну за іншою адресою. Та, як то говорять, то був не їх день. В момент, коли чоловіки виходили із під’їзду, на них вже чекали поліцейські.

На місці скоєння злочину було затримано мешканців Дніпра 1985 та 1989 років народження, обидва раніше були засуджені. В ході особистого огляду чоловіків та огляду їх автомобіля було виявлено та вилучено газові балончики «Терен-1», дві пари перчаток із гумовим вкрапленням, підбір інструментів та відмичок для відкриття замків дверей, золотий ланцюжок , обручка із золота, сережки срібні з перлинами, грошові кошти, два мобільні телефони, планшет та інше,»- додав він. На цей час поліцейські Управління карного розшуку перевіряють затриманих на причетність до двох десятків квартирних крадіжок, скоєних чоловіками у Дніпрі.

крадіжки_Дніпро

Всього ж з початку року слідчими підрозділами відкрито 336 кримінальних проваджень за фактами скоєння квартирних крадіжок у Дніпропетровській області,81 особі повідомлено про підозру у скоєнні 91 злочину.

Поліцейські радять в першу чергу самим мешканцям потурбуватися про безпеку та цілісність майна в житлі.

крадіжки_Дніпро

«Не слід втрачати пильність та розповідати всім, а особливо повідомляти у соціальних мережах, що ви плануєте на тривалий час залишити квартиру без нагляду. Потурбуйтеся про гарні міцні вхідні двері, ролети на вікнах, складні дверні замки. Та для більшої певності радимо здати квартиру під охорону»,- говорить начальник Управління поліції охорони в Дніпропетровській області Андрій Рижинський.

крадіжки_Дніпро

На сьогодні по Дніпропетровській області під охорону поліції взято понад дванадцять тисяч об’єктів всіх форм власності та близько семи тисяч квартир та приватних будинків мешканців. За словами начальника поліції охорони Дніпропетровської області минулого року групи реагування підрозділу здійснили 1875 виїздів за викликом тривожної кнопки, при цьому поліцейські охорони затримали 961 правопорушника.