На Дніпропетровщині затримали шкуродера: подробиці від поліції

На Дніпропетровщині за фактом жорстокого поводження з тваринами поліція Тернівки відкрила кримінальне провадження. Поліцейські затримали чоловіка, який у під’їзді багатоповерхівки вбив одного собаку та поранив іншого. Другого пса ветеринарам вдалось врятувати. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

20 січня до поліції надійшло повідомлення, що в під’їзді по вул. Дніпровській м. Тернівка лають собаки. Прибувши за викликом, поліцейські сектору реагування Тернівського відділення поліції побачили між поверхами на сходовому майданчику двох собак, які лежали з перерізаними шиями. На місце події викликали ветеринарів. Виявилось, що одна з собак ще жива. Пса доставили до спеціалізованої клініки, де зараз йому надають допомогу.

Поліцейські встановили особу шкуродера та доставили його до Тернівського відділення поліції. Ним виявився 49-річний житель цього під’їзду. Наразі з ним працюють правоохоронці. У чоловіка вилучили знаряддя злочину – ніж.

Слідчим за узгодженням з місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ст. 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). Триває досудове розслідування. Чоловіку загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.