На Дніпропетровщині затримали вугільних зловмисників (Фото)

За крадіжку вугілля з товарних потягів поліція затримала 5 осіб. Злочинці викрали понад 260 тонн вугілля та спричинили залізниці збитки на 336 тис. гривень. Промишляли з травня 2017 року. Повідомляють в ГУ НП у Дніпропетрвоській області.

Слідство встановило, що підозрювані скоювали крадіжки, коли товарні потяги зупинялися на станціях Дніпропетровської області. Зловмисники знали, на яких коліях стоятимуть вагони з вугіллям, тож заздалегідь підшуковували співучасників, координували їх діяльність та забезпечували необхідним інструментом. Коли частина вугілля з вагону була розвантажена, його вивозили для подальшого зберігання та продажу.

За фактом крадіжки групою осіб у великих розмірах, слідчими ГУНП відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). 27 жовтня в порядку ст. 208 КПКУ слідчі затримали 5 осіб, їм повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. За місцем проживання фігурантів слідчі провели обшуки, під час яких вилучили 2 гранати РГД-5 та Ф-1, травматичний пістолет «Форт», 2 мисливські рушниці, 10 шабель та 32 мисливські ножі. Зброя направлена експертизу, за результатами якої вирішуватиметься питання про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного зберігання зброї. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою.