На Дніпропетровщині затримано зловмисників, які скоїли розбійний напад та викрали потерпілу

Працівники відділу кримінальної поліції Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області в ході проведення оперативно-розшукових заходів встановили осіб, які на початку вересня скоїли розбійний напад.

Після скоєння злочину, утримуючи потерпілу в якості заручниці, вони втекли в невідомому напрямку. Зловмисниками виявились четверо молодиків віком від 24 до 35 років, які в минулому притягувались до кримінальної відповідальності.

За даними фактами відомості внесені до ЄРДР за ознаками передбаченими ч.3 ст. 187(розбій), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого) Кримінального кодексу України.

Так, досудовим слідством встановлено, що 5 вересня 24-річний чоловік, дізнавшись, що вдома у родини знаходяться гроші, вирішив заволодіти чужим майном. Згодом він зустрівся зі своїми знайомими та звернувся до них з пропозицією спільно вчинити розбійний напад та заволодіти коштами. Чоловіки згодилися на пропозицію.

Того ж дня приблизно о 22 годині зловмисники прибули до місця мешкання потерпілих на вул. Суворова м. Павлограда, попередньо розподіливши між собою ролі. Один із злочинців повинен був знаходитись на вулиці та стежити за обстановкою, другий згідно відведеної йому ролі, мав знаходитися у транспортному засобі та тримати його напоготові, щоб максимально швидко зникнути з місця скоєння злочину. Інші двоє злочинців, розбивши вікно, проникли до будинку, де вчинили розбійний напад на подружжя, спричинивши останнім тілесні ушкодження та заволодівши коштовностями потерпілих.

Коли зловмисники розбивали скло, на шум до будинку потерпілих почали збиратися сусіди. Щоб безперешкодно залишити місце злочину, зловмисники приставили ніж до горла господарки, вивели її з будинку та посадили на заднє сидіння автомобіля, який до речі, перебував у розшуку. Насильно утримуючи жінку в транспортному засобі, зловмисники поїхали в напрямку м. Тернівка Дніпропетровської області. Під час руху потерпілій на голову одягли мішок та весь час погрожували фізичною розправою.

Через декілька кілометрів, автомобіль на якому пересувались злочинці разом з викраденою жінкою, зламався, зловмисникам довелось зупинитися та зайнятися його ремонтом, а потерпіла скористалася їх заклопотаністю і темнотою, вибралася з машини та втекла додому.

25 листопада вказаним особам за скоєння злочинів, передбачених ч.3 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України повідомлено про підозру.

Злочинцям обрано запобіжний засіб – тримання під вартою. Наразі правоохоронці перевіряють причетність даної злочинної групи до скоєння аналогічних злочинів на території Дніпропетровської області.

За матеріалами прес-служби ГУ Національної поліції у Дніпропетровській області

Залишити відповідь