На Дніпропетровщині затримують порушників нерестових заборон (Фото)

У квітні в водоймах області розпочався нерест. За дотриманням правил рибальства слідкують патрулі. У їхньому складі – нацполіція, рибоохорона, екоінспекція, представники ДніпроОДА, громадськість. Вже затримали понад 220 браконьєрів. Порушників нерестових заборон виявляють на річках та узбережжі, ринках та рибоприймальних пунктах. Патрулюють і акваторію від Самарського мосту в місті Дніпро до Новомосковська. Рибалити там у нерест заборонено. Однак любителів повудити – хоч відбавляй.

«Під час нересту рибалити можна з берега. Лише однією вудкою з одним гачком. Улов не повинен перевищувати 3 кг, – наголосив провідний інспектор рибоохорони Ігор Агеєнко. – Заборонено ловити з човнів та мостів. А ще – у нерестовищах. Такі зони позначені на інтерактивній карті».

Обмеження необхідні, аби дати рибі поповнити біоресурс. У цей період її не можна турбувати.

«У Царичанському районі затримали браконьєрів, які здавали рибу на продаж. Вилучили і улов, і знаряддя. Рибалки користуються драками, сітками. А це у нерест заборонено», – сказав інспектор Придніпровського округу Держекоінспекції Максим Щербаков.

На Дніпропетровщині нерест триватиме до 10 червня.

«З початку нересту в області провели понад 230 рейдів. За цей час затримали більш ніж 220 порушників. Вилучили майже 800 кг незаконного лову та 300 заборонених рибальських знарядь», – зазначила заступниця начальника відділу департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА Ольга Лемех.