На Дніпропетровщині затвердили нового очільника обласного лісгоспу

Новим керівником Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства став Олександр Кравченко. Його представили голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, представники обласної ради та адміністрації. На керівника обласного лісгоспу покладено обов’язки посилити протипожежну безпеку, збільшити залісення, розвивати мисливство і ефективно реформувати лісове господарство регіону.

керівник лісгоспу Дніпропетровщини

«Обласна влада підтримуватиме й сприятиме налагодженню співпраці нового очільника лісгоспу області з контролюючими й правоохоронними органами, виконавчою владою та громадою. Переконаний, разом ми виконаємо програму «Зелена країна». Старт якій під час форуму «Україна 30» дав президент Володимир Зеленський. В нашій області у 2021 році заплановано провести лісовідновлення на площі 109 га. Спільними зусиллями із Олександром Кравченком ми виконаємо поставлені завдання щодо максимального оновлення, охорони та збереження лісових насаджень», — зазначив начальник управління з питань екології та природних ресурсів ДОР Антон Кумановський.

Щорічно у Дніпропетровській області створюється 400 га нових лісів. Наразі в регіоні — 200 тис га земель лісового фонду і 2445 тис. га. мисливських угідь.