На Дніпропетровщині завершили малювати унікальний мурал

У селі Єлизаветівка Петриківського району створили перший в Україні мурал із зображенням британської королеви Єлизавети II. Зображення нанесли на стіну сільради.

«Проєкт спрямований на розвиток туристичного й інвестиційного потенціалу Єлизаветівки та Дніпропетровщини. Тепер це єдине місце в Україні, де можна зробити селфі з англійською королевою, – розказав про ідею голова Єлизаветівської сільради Максим Голосний. – У такий спосіб вирішили подякувати зовнішньополітичним партнерам України. Великобританія – одна з небагатьох країн займає принципову позицію з приводу анексованих українських територій та російської агресії».

Перш ніж почати роботи, поінформували Букінгемський палац і МЗС Великої Британії. Англійці у відповідь подякували за ініціативу й попросили після завершення стінопису надіслати фото.
Художник Тимур Левченко творив настінний портрет півтора місяці. За основу взяв фото королеви із соцмережі 20-річної давнини.

Це єдиний мурал у країні, нанесений на фасад держустанови. До цього у селі на честь Єлизавети ІІ перейменували площу. Згодом планують відкрити пам’ятний знак з емблемою королівської родини.
Мурал – вид монументального і декоративного малярства, що виконується безпосередньо на стіні або на штукатурці.