На Дніпропетровщині злочинці залякували фермерів (Фото)

Під час поліцейської спецоперації в м. Кам’янське за участю спецпризначенців «КОРД» затримано членів злочинної групи, які залякували фермерів. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області. Раніше судимі чоловіки віком 25, 26 та 28 років підозрюються у скоєнні хуліганства, підпалу, розбійних нападів та вимаганні грошових коштів у аграріїв та підприємців Верхньодніпровського і Криничанського районів.

22 жовтня було затримано трьох членів злочинної групи. За місцем їх мешкання та в автомобілях були проведені обшуки, в ході яких вилучено балаклави, перчатки та зброю, яка використовувалась під час вчинення злочинів.

Документування групи почалось із вчинення ними у вересні 2019 року хуліганства із застосуванням зброї. Під час нападу вони спричинили місцевому жителю вогнепальне поранення. В ході розслідування було встановлено, що мешканці Дніпропетровської області згрупувалися для вимагання грошових коштів у фермерів та можуть бути причетні до ряду резонансних злочинів.

 

Слідчі дії проводилися в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). На теперішній час тривають слідчі дії, направлені на встановлення всіх обставин причетності підозрюваних до інших злочинів на території Дніпропетровської області.