На Дніпропетровщині знайшли зниклу дівчину (фото)

У Дніпропетровській області поліцейські Кам’янського повернули додому 14-річну Вікторію Свістун, яку розшукували майже дві доби. Дівчину живою та неушкодженою виявили біля будинку подруги та передали матері.

Повідомлення про зникнення неповнолітньої надійшло до поліції 25 січня. Мати розповіла, що 24 січня вранці донька пішла гуляти та досі не повернулась додому. Також жінка повідомила, що свій телефон вона залишила вдома. Спочатку мати намагалися розшукати її самостійно, а коли пошуки не дали результату, звернулася до поліції.

На пошуки неповнолітньої задіяли майже весь особовий склад Кам’янського відділу поліції. Правоохоронці відпрацювали місто, перевірили вокзали, занедбані приміщення, лісосмугу та територію біля водойми, промоніторили соціальні мережі. Разом з цим через інтернет-ресурси поширили фото з прикметами розшукуваної. Пошукові заходи дали позитивні результати – 26 січня близько 18:00 дитину знайшли та передали матері.

Вікторія Свістун

Поліцейські встановили, що протягом дня дівчина гуляла містом та Криничанським районом, обирала малолюдні міста, аби не потрапити в поле зору правоохоронців. Ночувала у знайомих, не розповідаючи їм, що втекла з дому. Про те, що її розшукують, дізналася від подружки.

З неповнолітньою провели профілактичну бесіду. Стосовно матері склали адміністративний протокол за ст. 184 (невиконання батьками обов’язків, щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліцейські закликають батьків приділяти дітям більше уваги та роз’яснювати їм, що втеча з дому може мати негативні наслідки.