На Дніпропетровщині знаходиться один з найбільших соборів в Україні

Зцілитися, отримати надію, насолодитися таємничою красою. Вже більше двохсот років у місті Новомосковськ височать куполи Свято-Троїцького собору. Новомосковський Троїцький собор вважається найбільшим храмом на території України. Родзинка його в тому, що він побудований з дерева без жодного цвяха.

Свято-Троїцький храм розташований у місті Новомосковськ Дніпропетровської області. Його будували козаки протягом трьох років – з 1775 по 1778. Запорожці вирішили звести храм з дерева і без жодного цвяха, щоб не осквернити святе місце.

За всю історію існування Троїцький собор у Новомосковську неодноразово піддавався нападкам і спробам знищення. Дерев’яний храм хотіли розібрати, а на його місці звести новий з каменю. Він вистояв і досі вражає відвідувачів своїм спокоєм і величчю.

Свято-Троїцький собор в усі часи привертав до себе увагу видатних людей. Легендарний академік Дмитро Яворницький збирав тут матеріали для свого музею і наукових робіт. В однойменному романі Олеся Гончара собор став центральним образом.

Храм розташований у місті Новомосковськ Дніпропетровської області за адресою: пл. Перемоги, 1. Телефон для довідок: +38 (0569) 38-00-74 .

Залишити відповідь