На Дніпропетровщині знову познущалися над твариною

Викинутій з третього поверху собачці Герді друге життя подарував поліцейський з Першотравенська Дніпропетровської області. Лікарі давали двомісячному щеняті вкрай малі шанси на життя, казали, що навіть якщо воно виживе, то не зможе ходити. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Втім поліцейського сектору реагування патрульної поліції м. Першотравенська Олександра Непомлющого не злякав цей діагноз. «Я просто не міг залишити його помирати, такого маленького та беззахисного» – каже поліцейський.

Олександр відвіз щеня до ветеринара, почув невтішний діагноз, але вирішив лікувати песика. Протягом місяця він сам колов собаці уколи з антибіотиками, давав пігулки. День за днем песику ставало все краще – за місяць переломи зрослися, забої загоїлися. Собачка стала ставати на ніжки, звикла до нового господаря. Сьогодні Герда – молода доглянута собака. Лише права передня ніжка, що шкультигає, видає її сумне минуле. Понад усе Герда любить свого господаря та … котячий корм.

За словами Олександра, 27 червня він у складі групи реагування патрульної поліції виїхав на виклик – сусіди скаржилися, що п’яний чоловік б’є тварину. Як виявилось, господар спочатку викинув свою собаку з балкону, а потім вийшов на вулицю та став бити її ногами. «Ми зупинили нападника та доставили його до відділення поліції. Побита собака залишилась лежати на вулиці і оскільки ніхто зі свідків не захотів прихистити її, я забрав щеня собі».

Дії нападника в поліції кваліфікували за ч. 2 ст. 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). За вироком суду 58-річного пенсіонера визнали винним та призначили йому покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки умовно.