На Дніпропетровщині зростає кількість електронних сервісів

У Дніпропетровській області зростає кількість електронних сервісів. А отримати адмінпослуги стає простіше завдяки новим ЦНАПам. Наш регіон – один з найактивніших у сфері надання електронних послуг підприємцям. Майже 4,4 тис мешканців регіону цьогоріч оформили ФОП онлайн. Зробити це можна лише за 10 хвилин через портал «Дія». Для цього потрібно авторизуватися на сайті та заповнити онлайн-форму.

Дніпро – серед перших міст України, де доступна можливість подавати місцеві петиції через портал «Дія».

У 2021 році на Дніпропетровщині відкрили 15 нових ЦНАПів та філій. Три з них запрацювали у травні – у Роздорській, Девладівській та Личківській громадах.

Загалом у нашій області 126 «точок доступу» – офісів ЦНАПів, їх філій, віддалених робочих місць, мобільних Центрів надання адмінпослуг. Цьогоріч їх стане ще більше.

29 громад Дніпропетровщини подали заявки на отримання субвенції з держбюджету. Вона – на розвиток мережі ЦНАПів: створення нових Центрів, реконструкцію існуючих або закупку обладнання.

До 1 червня включно у ЦНАПах збиратимуть необхідні для дітей речі. Іграшки, книжки, канцтовари, засоби гігієни. Потім їх передадуть до інтернатів, багатодітних сімей або родин у скруті, до дитячих відділень лікарень.