На Дніпропетровщині звели “з нуля” сучасний будинок для дітей-сиріт (фото)

У Петриківці, що на Дніпропетровщині, звели “з нуля” сучасний будинок для дітей-сиріт. Нині його готують до відкриття. Зокрема, озеленюють територію. Висадили тую, ялівець, смереку, розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

«Створюємо сучасні затишні оселі для сиріт. Важливо, аби діти почувалися в них наче вдома. Додаємо зелених «штрихів». До Петриківського будинку привезли тую та ялівець. А ще – 30 молодих саджанців смереки», – зазначила Ольга Горб.

У Петриківці звели «з нуля» стильну одноповерхівку.

Там облаштували затишну оселю для дітей-сиріт. Для комфорту майбутніх мешканців територію озеленили.

 

 

«Тільки-но завершили будівництво, громада взялася за озеленення. Долучилися всі небайдужі. Допомогли й місцеві фермери. Разом посадили кримську сосну, блакитну ялинку, фруктові дерева, майже півсотні трояндових кущів», – розповіла директорка петриківського малого групового будинку Маргарита Брунич

До створення зеленого затишку для маленьких мешканців Петриківщини приєдналися і ДніпроОДА…

..і місцеві школярі

«До такої корисної справи має долучитися кожний. Дерева – це і краса, і свіже повітря. У нас дружна команда, тож працюємо швидко й легко», – поділилася учениця Іванівської школи Юлія Бондаренко.

Саджанці смереки – подарунок зі Львівщини.

Другий рік поспіль Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр долучається до глобального екопроєкту «Озеленення планети». З нагоди 30-річчя незалежності України передав по 30 саджанців у кожне міністерство та всі обласні державні адміністрації.

Хвойні деревця нагадуватимуть дітям, наскільки велика Україна, підкреслила Ольга Горб.

На подвір’ї вже піднімаються абрикос, персик, черешня, слива.

Фруктові дерева громада посадила восени.

 

«Всі гуртом створюємо для діток чудову атмосферу. Тут буде гарно і по-сімейному тепло», – сказала голова Петриківської територіальної громади Наталія Коваленко

У планах – розбити невеличкий город, каже директорка Маргарита Брунич. Там діти власноруч вирощуватимуть зелень, малину, полуницю.

У такий спосіб вони привчатимуться до самостійного дорослого життя.

«Хочу побажати майбутнім мешканцям цього будинку, аби вони також саджали дерева. Навіть просто для себе. Хай у них буде більше місця для відпочинку в спеку», – підкреслив старшокласник Іванівської школи Ярослав Сердюк.

Загалом на території малого групового будинку висадили майже 100 дерев.

Громада обрала назву для новозведеного будинку – «Фортеця добра».