На Дніпропетровщині з’явилася нова пам’ятка культури

У селищі Кринички встановили нове погруддя видатного українського поета Тараса Шевченка. Подію присвятили 204-й річниці від дня народження Великого Кобзаря.

«Тарас Шевченко – символ та душа нашого народу. Він без перебільшення був і залишається національним генієм. Культурну спадщину нашого народу необхідно берегти, аби передати її наступним поколінням», – підкреслив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

Уперше погруддя Шевченка встановили у Криничках на початку 90-х років, після набуття Україною незалежності. Останніми роками воно потріскалося та почало руйнуватися. На заміну старому бетонному погруддю виготовили нове гранітне. Його автор – відомий скульптор, народний художник України Володимир Небоженко.

«Нове погруддя Шевченка в Криничках – міцне, здатне стояти сторіччями. Я з радістю його створював, хотілося якнайшвидше замінити старе, зруйноване. Загалом за все життя я виготовив близько 10 пам’ятників Кобзареві, один із них – у Дніпрі, біля театру його імені», – розповів Володимир Небоженко.

На відкритті нового пам’ятного місця зібралися майже 200 мешканців району.

«Ми знаємо про Шевченка з дитинства, це невід’ємна частина нашої культури. Відкриття погруддя Кобзаря мене, як мешканку Криничок, дуже надихає. Це визначна подія в житті нашого селища», – поділилась місцева мешканка Наталія Долгіх.

9 березня в Україні та світі відзначають 204 роки від дня народження Тараса Шевченка – українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча.