На Дніпропетровщині з’явиться надсучасна школа (Фото)

Яскрава, сучасна та енергоефективна. В Солонянській опорній школі №1 вже закінчені всі зовнішні роботи. На часі – ремонт всередині. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Створення комфортних умов для навчання дітей Дніпропетровщини – завдання, поставлене Президентом України Петром Порошенком. Масштабна реконструкція будівлі Солонянської опорної школи №1 стартувала 2017-го. За сорок років існування закладу, він вперше побачив капітальний ремонт», – зазначив Валентин Резніченко.

школа1

Перший етап робіт вже завершено – замінені 300 вікон, повністю оновлений дах, фасад – термомодернізований. За словами учнів та вчителів, вже тільки від цього в класах стало набагато тепліше.

«Школу просто не впізнати. Ззовні – сучасна, яскрава, а – всередині – тепла. Раніше не хотілося до сірої будівлі навіть йти. Тепер йдемо до школи із задоволенням», – розповіла учениця 10-го класу Юлія Кійко.

школа3

Нині ремонтники взялися за внутрішні роботи. Повністю виконали демонтаж в актовій залі та бібліотеці. Їх площу збільшать удвічі.

В спортзалі вже замінили всі комунікації, уклали нову підлогу. Зараз – закінчують штукатурити стіни.

школа4

Крило початкової школи скоро зможе прийняти учнів. Там замінили систему опалення, електрику, каналізацію, підлогу. Ремонтники взялися за оздоблювальні роботи.

Вестибюль навчального закладу – окремий привід для гордості. Там повністю відновлюють систему опалення. Підвіконня над батареями будуть підсилені. На них учні зможуть сидіти на перерві.

«Так позбавимося зайвих меблів – дітям буде і зручно ходити холом, і вони зможуть відпочити між уроками», – зазначив директор школи Володимир Бондарь.

школа2

За словами директора, в вестибюлі буде зосереджено «мозковий центр» будівлі. Пульти пожежної охорони, зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження знаходитимуться в холі.

Вхідна група школи також зазнає змін. Двері будуть на фотоелементі, за ними – «теплова завіса». Це – ще один крок до енергоефективності будівлі.

В Солонянській опорній школі навчаються 700 дітей.