На Дніпропетровщину вперше прибуде унікальна святиня

11 жовтня до Кам’янського Дніпропетровської області прибуде чудотворна ікона Божої Матері «Призри на смирення» із київського Свято-Введеньского монастиря. Духовенство Кам’янської єпархії з нагоди прибуття святині проведе хресну ходу у центрі міста. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Зустріч ікони Божої Матері відбудеться о 17:00 на площі Визволителів, звідки і почнеться хресна хода. Духовенство єпархії та віруючі люди рушать зі святинею по непарній стороні проспекту Свободи до Свято-Миколаївського кафедрального собору.

Як зазначив представник єпархії, Архідиякон Макарій, очікується, що у ході братимуть участь біля 1000 вірян – не тільки із Кам’янського, а й з інших міст області. Адже до Дніпропетровщини цю поважну святиню привозять вперше.

Образ перебуватиме у Свято-Миколаївському кафедральному соборі з 11 до 20 жовтня. Щодня відбуватимуться уставні богослужіння, о 13:00 перед образом будуть служити молебні та проходитиме освячення води.

Як повідомили в єпархії, ікона «Призри на смирення» є чудотворною, в 1993 році образ Богородиці з немовлям чудово відбився на склі, яке прикривало ікону. Перед цим образом моляться про благодатну допомогу в усіх життєвих негараздах, а також відомі численні випадки зцілення від хвороб після молитов перед образом.