На дорогах Дніпра впроваджують європейські технології (фото)

У Дніпрі дорожні служби роблять ямковий ремонт на міських автошляхах методом холодного асфальтування. Він призначений саме для зимового періоду. Роботи проводили на Кайдацькому та Південному мостах.

«За нинішньої погоди використовуємо технологію укладання холодного асфальту, використовували її і торік. Узимку асфальтні заводи не працюють, тож їх продукцію неможливо придбати. Тому тимчасово використовуємо сухий асфальт. Попередньо він прогрівається. Умовно кажучи, це тимчасова пломба для усунення ямкової аварійності, яка з’являється взимку. Це тимчасовий ремонт. Улітку вже такі ями наново вифрезуємо і укладемо новий асфальт. Водночас трамвайні переїзди зробити так не можна, тому підсипаємо їх зрізом», – сказав заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

ямковий ремонт доріг_Дніпро

ямковий ремонт доріг_Дніпро

Зі свого боку заступник начальника управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури міськради Дмитро Коробов зазначив: «Розпочали ямковий ремонт холодним асфальтом з мостів. Особливість такого ремонту у тому, що спеціальний інфрачервоний нагрівач підігріває яму, випаровуючи залишки вологи. Після цього укладається холодний асфальт. Його переваги – не боїться вологи, можна укладати за низьких температур. Сам асфальт у мішках і досить легко транспортується».

ямковий ремонт доріг_Дніпро

ямковий ремонт доріг_Дніпро

Детальніше технологію холодного асфальтування пояснив начальник дільниці підрядної організації Юрій Шинкаренко: «Спочатку вифрезували ямки, тобто прочистили їх ретельно. Далі прогріваємо їх, оброблюємо рідкою бітумною емульсією для зчеплення і засипаємо холодний асфальт. Така технологія використовується в європейських країнах. Саме взимку для усунення ям на дорогах такий метод правильний і дієвий».

ямковий ремонт доріг_Дніпро

ямковий ремонт доріг_Дніпро

ямковий ремонт доріг_Дніпро