На Херсонщині хочуть привабити більше туристів до заповідника «Асканія-Нова»

На Херсонщині влада готує пропозиції щодо розвитку біосферного заповідника «Асканія-Нова». Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку в Facebook голови Херсонської ОДА.

«Визначено ідеї, які дадуть змогу збільшити різноманіття тварин, а також залучити в рази більше туристів (у минулому році заповідник прийняв 72 тисячі туристів, а в цьому році – вже 83 тисячі) з інших регіонів України та країн світу», – очільник ОДА.

Окрім цього, в межах поїздки голова ОДА та секретар Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олександр Фельдман обговорили шляхи розвитку цього заповідного об’єкта, зокрема через удосконалення законодавства та залучення меценатів і міжнародних партнерів.

До кінця року планується презентувати напрацьовані пропозиції керівництву країни.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Херсонщині серед заповідників та нацпарків туристи найбільше у 2019 році відвідували біосферний заповідник «Асканія-Нова».

Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна – науково-дослідна установа в системі Національної академії аграрних наук України, державний заповідник, заснований в 1898 році Фрідріхом Фальц-Фейном. Розташований біля смт Асканія-Нова Чаплинського району Херсонської області.

фото: Укринформ