На лаві підсудних опинилась працівниця РДА, яка виплачувала матеріальну допомогу на неіснуючих дітей

Питання діяльності посадових та службових осіб органів влади та місцевого самоврядування у сфері охорони дитинства постійно вивчаються органами прокуратури Дніпропетровської області. За результатами їх вивчення протягом 2016 року розпочато 9 кримінальних проваджень.

Так, прокуратурою викрито посадових осіб Томаківської районної державної адміністрації, які виплачували державну матеріальну допомогу на неіснуючих дітей.

Встановлено, що працівниця РДА з корисливих мотивів внесла до загальнодержавної електронної бази даних завідомо неправдиві відомості про наявність у своєї знайомої двох малолітніх дітей, яких насправді не існувало, внаслідок чого остання протягом дев’яти місяців отримувала на них матеріальну допомогу. За вказаний період жінка незаконно отримала понад 15 тис грн., які згодом поділила зі своєю «помічницею».

Наразі Нікопольським міськрайонним судом вказану особу визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

Загалом, упродовж поточного року у сфері охорони дитинства органами прокуратури пред’явлено 25 позовів на суму понад 14,4 млн. грн.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

Залишити відповідь