На одному з проспектів Дніпра облаштували «гендель» (Фото)

6 серпня у Дніпрі працівники комунального підприємства «Благоустрій міста» разом з муніципальною вартою та поліцією демонтували кіоски, де продавали алкоголь з-під поли. За адресою проспект Свободи, 132 стояли дві тимчасові споруди, обнесені парканом. За ним власники встановили столи та облаштували «гендель». Повідомляють у прес-службі міської ради.

«У цих спорудах наші інспектори виявили та зафіксували факт незаконного продажу алкоголю на розлив. Демонтаж відбувається на законних підставах, про це є відповідне рішення виконкому міської ради. Щодо паркана, то цю територію огородили незаконно, адже ніяких правовстановлювальних та дозвільних документів на землю і споруди власники до КП «Благоустрій міста» не надавали», – зазначила юристка КП «Благоустрій міста» Оксана Крижовець.

Також вона додала, що власника споруд попередили про демонтаж відповідним приписом, який вручили наприкінці липня. Тож він мав достатньо часу, аби прибрати майно самостійно. Однак нічого не зробив, тому виносити товар з кіосків довелося продавчиням. Жінки, до речі, твердили, що документи у них є, однак показувати їх відмовилися.

«Ця кафешка тут уже давно стоїть. Особисто я купувала в них дешеві сигарети, але знаю, що тут частенько збиралися любителі заглянути в чарку. Особливо гамірно тут ввечері та вночі», – розповіла мешканка району Людмила.
Скарги щодо таких пунктів дніпровці можуть залишати у спільноті в соцмережі (https://www.facebook.com/groups/186684455307387/about/). Усі повідомлення перевірятиме інспекція з питань благоустрою Дніпровської міської ради.