На початку жовтня столичний Андріївський узвіз стане пішохідною вулицею

Наразі завершуються роботи із організації руху на Андріївському узвозі в рамках реконструкції найвідомішої історичної вулиці країни. Після необхідних погоджень узвіз стане пішохідним. Заїзд буде дозволено лише мешканцям вулиці, співробітникам установ, розміщених на Андріївському, а також каретам «швидкої», пожежним автомобілям та іншому спецтранспорту. Про це сказав директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення, радник міського голови Олександр Спасибко, повідомляє сайт КМДА. ” Завдяки встановленим автоматизованим механізмам доступу – болардам – буде обмежено наскрізний рух транспорту узвозом, і він, нарешті, стане пішохідним. А це не лише комфорт, а й безпека киян та численних гостей, які прогулюються вулицею», – зокрема, зазначив він.
За словами директора Департаменту, фактично виконані роботи зі встановлення болардів у трьох місцях/ “Облаштування болардами проїжджої частини вулиці – це прецедент для столиці. Більше того – жодне місто в країні до цього не застосовувало автоматизовані механізми обмеження руху. Тому наразі ми чекаємо необхідних погоджень та роз’яснень щодо правил та вимог застосування, порядку розміщення болардів на вулично-дорожній мережі від Мінекономрозвитку та Міністерства регіонального розвитку», – зауважив Олександр Спасибко.
Наразі проектний інститут «Київдормістпроект» проводить коригування Схеми організації дорожнього руху Андріївським узвозом  за зауваженнями Управління ДАІ в м. Києві.
Варто зазначити, що керування болардами здійснюватиметься спеціальним пультом дистанційного управління, а також через диспетчерський пункт, розташований у Подільській РДА. Завдяки встановленим камерам відеоспостереження черговий диспетчер може опускати боларди для проїзду карети «швидкої» чи пожежного авто, також облаштовано спеціальну кнопку виклику диспетчера у разі необхідності заїзду на узвіз.

Залишити відповідь