На радість небайдужих жителів Дніпра: коти можливо стануть “громадянами”

Як ми писали раніше, у Дніпрі зоозахисники ініціювали петицію щодо визначення бездомних котів як частини екосистеми міста. Петиція набрала 933 голоси з 900 необхідних.

«Робоча група розглянула електронну петицію «Про визнання бездомних кішок частиною екосистеми міста Дніпра і розроблення програми допомоги бездомним кішкам» згідно з чинним законодавством України.  За результатами засідання, члени робочої групи рекомендували винести питання про визнання котів частиною екосистеми міста Дніпра на розгляд депутатів Дніпровської міської ради.», – йдеться у відповіді.

І нарешті, депутати звернули увагу на котів. Згідно документу, тепер депутати можуть проголосувати за проект і суттєво покращити життя тварин.

документ

документ

Якщо це станеться, котів не можна бути знищувати, виловлювати хвостатих зможуть тільки для проведення стерилізації, передачі в притулок або в разі, якщо тварина представляє реальну небезпеку для громадян. Представників комунальних служб зобов’яжуть утримувати в чистоті підвали, пускати туди котиків і не замикати їх.

Не менш важливо, що платити за стерилізацію і вакцинацію будуть з бюджетних грошей, а також залучать до фінансування недержавні організації. Волонтери дуже сподіваються, що депутати підтримають цей важливий для волонтерів та небайдужих жителів Дніпра, а також і усіх хвостиків проект.

Дарина Сухоніс