На сайті Ради з’явився новий сервіс “Відкриті дані”

На офіційному веб-сайті Верховної Ради у тестовому режимі запроваджено сервіс «Відкриті дані». Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу парламенту.

“З сьогоднішнього дня на офіційному веб-сайті Верховної Ради України на виконання плану реалізації пріоритетних заходів із забезпечення більшої прозорості, відкритості та підзвітності Верховної Ради України розпочав свою роботу у тестовому режимі новий сервіс «Відкриті дані», – ідеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що цей портал призначений для публікації даних у відкритих форматах.

До першочергового переліку наборів відкритих даних, розпорядником яких є Верховна Рада і які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, увійшли: нормативно-правова база України (база даних «Законодавство України»); інформація про розгляд питань порядку денного Верховної Ради України (пленарні засідання); база даних законопроектів парламенту.

“Відтепер громадськість, експертне середовище, науковці мають змогу здійснювати більш ефективний контроль за діяльністю єдиного законодавчого органу, оскільки дістають у своє розпорядження інструменти запобігання і виявлення корупції”, – зазначили у ВР.

Залишити відповідь