На території України зареєстрували більше 73 тисяч дітей-сиріт

В Україні зареєстровано більше 73 тисяч дітей-сиріт. Такі дані повідомив заступник директора Департаменту з питань захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики Володимир Вовк, пише «УНІАН».

“За даними офіційної державної статистики, на 1 січня 2016 в Україні (без урахування окупованих територій сходу та Криму, де теж залишилися наші діти-сироти, і вони мають входити у статистику) 73 тис. 182 дітей-сиріт. З них у Донецькій області – 4 тис. 709, у Луганській – 1 тис. 432 дитини”, – зауважив Вовк.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

За його словами, від загальної кількості лише 20-30% – це діти сироти, всі інші – це діти, які мають батьків, але вони були позбавлені батьківського піклування.

Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, близько 53 тисяч перебувають під опікою найближчих родичів, в інтернатних закладах лишаються близько 6 600 дітей, 25 тисяч дітей – із родин, які опинилися у складних життєвих обставинах і не можуть виховувати дітей, 18 тисяч дітей можуть бути усиновлені.

“Протягом минулого року 1 тисяча 868 дітей були усиновлені, тобто лише 10% від потреби. Національне усиновлення значно переважає над міждержавним”, – додав Вовк.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь