На Тернопільщині встановили незвичайний рекорд України (фото)

На Тернопільщині в Чорткові під час святкування Дня міста — Чорткову виповнилося 496 років, встановили рекорд України: на одній локації зібрали людей, які носять одне ім’я. Про це повідомляє 7 Днів.

У 29-тисячному Чорткові живе понад 600 людей, які мають ім’я Петро, Павло, Павліна, Павлина, Петра, Петрунеля. Зокрема, Петрунеля — 1, Павлин — 5,  Павлін – 7, Павлів –  231, Петрів — 372.

12 липня у День християнського свята Верховних Апостолів Петра і Павла та відзначення Дня Чорткова на подвір’ї Катедрального собору Верховних Апостолів Петра і Павла зібралися містяни, щоб взяти участь у встановленні Рекорду України у номінації «Найбільша кількість людей з однаковими іменами на одній локації» у категорії «Людські досягнення».

Нарахували тих, хто зареєструвався, — 228 чоловік. Наймолодшому Павлові – всього місяць від народження, найстаршому – Петрові – 85 років.

Як оголосив представник Національного реєстру рекордів України по західному регіону Павло Горішевський, рекорд у Чорткові було встановлено.

Усі учасники локації отримали пам’ятку «Учасник Національного Рекорду».

Як наголосив міський голова Чорткова Володимир Шматько, мешканці міста старатимуться, щоб цей рекорд був продовженням інших добрих рекордів. Чортків готовий встановлювати чимало інших славетних рекордів, які прославлятимуть місто і його жителів.