На Укрпошті знайшли порушення на десятки мільйонів через фальшиві марки

На “Укрпошті” з моменту дії антикорупційної програми виявлено порушення на суму близько 95 млн. грн. Про це повідомив в.о. гендиректора підприємства Ігор Ткачук на брифінгу, повідомляє Тиждень.ua.
Він зазначив, що порушення пов’язані з використанням фальшивих марок. “Наша служба безпеки вже півроку веде цю роботу. Питанням займається і СБУ. Найближчим часом справу буде передано в суд”, – зазначив керівник підприємства.
Ткачук також підкреслив, що збитки тільки з цього правопорушення складають десятки мільйонів гривень в рік. Саме тому “Укрпошта” розпочала роботу над проектом “Електронна марка”, впровадження якого зробить неможливими, на його думку, зловживання у цій сфері. Крім того, ДП має намір ініціювати зміни в українське законодавство з метою посилення покарання за підробку поштових марок.
В ході виявлення порушень була також розкрита схема, за якою в 2014 році поставлялося паливо за завищеними цінами. Збитки оцінено в 18 млн. грн.
Крім того, як повідомив Ткачук, розслідується справа про перерахування попереднім керівництвом ДП коштів у “Златобанк” і “Дельта-банк”, куди було перераховано 57 млн. грн. та 40 млн. грн. відповідно, тоді як коли банки вже перебували в стані банкрутства. При цьому керівник “Укрпошти” додав, що 37 млн. грн з “Дельта-банку” вдалося повернути.
За його словами, завдяки розслідуванню також вдалося заощадити близько 11 млн. грн. на послуги “хмарних технологій”, ще 3 млн. грн. принесла зміна сервісного центру, що займається підтримкою програмного забезпечення.

Залишити відповідь