На вулицях Дніпра стане світліше

З початку року на 582 вулицях Дніпра відновлено та побудовано зовнішнє освітлення. Переважно це вулиці приватного сектора міста, у тому числі у Таромському, Краснопіллі, Діївці – це ті мікрорайони, де взагалі ніколи не було вуличного освітлення. Повідомили у прес-службі міської ради.

Там змонтовано сучасні самопливні проводи із захисною оболонкою, що дозволяють уникати аварійних ситуацій, наприклад, через негоду тощо. Про це під час прямої телефонної лінії 20 грудня повідомив директор комунального підприємства «Міськсвітло» Дмитро Костогриз. Він зазначив: за вказаний період бригади підприємства замінили понад 12 тис. ламп, 220 аварійних опор.

«У своїй роботі продовжуємо застосовувати сучасне LED-освітлення. Серед основних його переваг – більш витривалий строк служби, менше споживання електроенергії, порівняно з ртутними лампами, краща світловіддача та низькі експлуатаційні витрати. Цього року вдалося встановити понад 1 000 LED-світильників, у тому числі на Південному мосту, вул. Набережна Заводська (уздовж руху нового тролейбусного маршруту), на ж/м «Парус», «Західний», вул. Каруни, Ливарна, частково на пр-ті Слобожанському тощо», – сказав директор Міськсвітла.