На вулицях Дніпра проводитимуть рейди

Машини швидкої допомоги у Дніпрі виїжджають на виклики у супроводі екіпажів поліції. Акція «Спецсигнал» має на меті нагадати водіям, що швидкі на дорогах необхідно пропускати. Адже часто життя людини залежить від того, наскільки оперативно лікарі доїдуть до пацієнта. До того ж, до міста постійно привозять поранених українських бійців зі сходу країни, для порятунку яких здебільшого важлива кожна секунда. Триватиме акція до 30 травня. Повідомили у прес-службі міської ради.

«Учасники руху ставляться до автомобілів швидкої допомоги некоректно, нас просто не пропускають. Тому разом з поліцією ми проводимо планові рейди. Сподіваємося, що цей проект матиме позитивні результати. Ми дуже просимо поступатися дорогою. Адже ніхто не знає, куди їде швидка. Можливо, до ваших друзів, близьких чи сусідів», – зазначив головний інженер КП «Автопідприємство санітарного транспорту» міськради Дніпра Ігор Різамамедов.

У рамках акції щодня задіяно два екіпажі поліції. Вони стоять на базі швидких допомог. Коли надходить виклик, усі разом вирушають на нього. 16 травня влаштували такий рейд. Щоправда, показовий – аби не ризикувати життям містян. Швидка допомога у супроводі поліції вирушила на дороги міста. І всього за 40 хвилин руху вже виявили декілька порушників.

«Акція спрямована на те, щоб водії згадали правила дорожнього руху. За те, що водій не поступився дорогою спецтранспорту, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень. Сьогодні ми просто попереджали водіїв, далі працюватимемо жорсткіше. Цього разу зупинили 3 машини», – сказав інспектор 3-ї роти 2-го батальйону управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Сергій Калінін.

Такі перевірки планують проводити кілька місяців протягом 10-15 днів.