Найбільший в Австралії музей автомобілів виставив на продаж колекційні авто (фото)

Gosford Classic Car Museum, який є найбільшим австралійським музеєм автомобілів, виставить на торги аукціонного дому Pickles 48 колекційних автівок. Серед представлених машин будуть як моделі для внутрішнього ринку, так і класичні європейські спорткари, повідомляє “Радіо Максимум”.

Зокрема, на продаж виставлять колись найшвидший серійний німецький автомобіль – Porsche 911 Turbo зразка 1981 року.

Спорткар оснащений 3,3-літровим “турбоопозитником” потужністю 300 кінських сил, що здатний розганяти машину до першої “сотні” за 5,4 секунди.

Американська класика на аукціоні буде представлена, наприклад, Ford Mustang Boss 351. Це один з 1806 екземплярів моделі, випущених в 1971 році, яку називають “останнім справжнім маслкаром Ford”. Купе з яскраво-червоним кузовом Bright Red укомплектовано 5,8-літровим “атмосферником” Cleveland V8, віддача якого становить 330 кінських сил і 500 Нм крутного моменту, а також чотирьохдіапазонним “автоматом”. З місця до 100 кілометрів на годину дводверка здатна розганятися за 5,8 секунди.

Крім цього, на аукціоні продадуть рідкісний позашляховик Holden HZ Overlander – подібних машин в період з 1977 по 1980 рік побудували всього 30. Автомобіль укомплектований мостами та роздавальною коробкою Dana, а також під’єднуваним повним приводом. У рух Holden HZ Overlander призводить 5,0-літровий двигун V8, поєднаний з тридіапазонною автоматичною коробкою передач Hydramatic 400.

Раніше в Нідерландах на продаж виставили 148 автомобілів однієї моделі – Citroen CX. У колекції представлені найрізноманітніші модифікації – від універсалів і машин з подовженою колісною базою до “заряджених” варіантів GTI.