Найцікавіші новини програми «Аргумент Гончарової» на минулому тижні

Нагадаємо, 16 жовтня 2016 року Стокгольмський арбітражний суд задовольнив позов компанії “Остхем” щодо стягнення з ОПЗ більше 250 мільйонів доларів. Відповідно, борг перевищує вартість самого заводу.

Чи можливий варіант передачі ОПЗ Дмитру Фірташу за борги? – на це питання відповіла спеціальний кореспондент “Радіо-Ера” Наталія Чекаль, яка протягом двох років слідкує за перебігом подій щодо приватизації ОПЗ, а також справи “Фірташ-ОПЗ”.

“…У цій справі існує досить дивна колізія: дві провальні приватизації, звільнений Голова Фонду держмайна. Борг ОПЗ перед Дмитром Фірташем складає 250 мільйонів доларів, тоді як остання вартість для приватизації була занижена до 150 мільйонів, тобто суми не співмірні, отже існує вірогідність, що Дмитро Фірташ може забрати ОПЗ за борги.

Урядовці у цьому контексті заговорили про змову. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав це цілеспрямованою змовою судової гілки з Дмитром Фірташем. За його словами, Фірташ має більший вплив на судову систему ніж сама держава…”, – заявила спецкор “Радіо-Ера” по справі ОПЗ Наталія Чекаль у програмі “Аргумент Гончарової”.

Також за темою можливого банкрутства та передачі ОПЗ Дмитру Фірташу у програмі “Аргумент Гончарової ” долучився Олександр Рябченко, доктор економічних наук, директор Інституту економічної безпеки

Коментар Олександра Рябченка стосовно ОПЗ: “…Покупці завжди існують, питання в умовах продажу. Держава здатна загальмувати процес банкрутства, але кращий вихід з ситуації – приватизація. Знайти інвестора, який купить і укладе договір з кредитором. Сторони самі знайдуть вихід без державної участі.

Є багато підприємств, які мають величезні борги, але якщо вони працюють і технічно забезпечені, то такі підприємства як ОПЗ не виходять на ліквідацію. Вони поступово повертають борги і це не є катострофічна ситуація…”

Жодних політичних спекуляцій з боку журналістів – лише плідна співпраця з правоохоронцями

Віктор Уколов в ефірі «Радіо-Ера» заявив, що на нові матеріали від журналістів “Слідство.Інфо” щодо вбивства Павла Шеремета тепер обов’язково мають звернути увагу слідчі по цій справі. Так саме і автори фільму «Вбивство Павла» неодмінно захочуть співпрацювати з правоохоронними органами.

Адже контроль громадськості – чи не найголовніший чинник у якнайшвидшому розкритті будь-яких справ. Резонансну справу Гонгадзе в якості приклада навів колишній журналіст, нині політтехнолог В.Уколов під час розмови у студії в “Аргумент Гончарової “