Народні пісні у сучасному звучанні та український етно-рок – Дніпропетровщина святкує день народження Дмитра Яворницького

Поєднання українських традицій та стрімкого сьогодення, улюблена пісня Дмитра Яворницького, історія Дніпропетровської області у фольклорі та багато іншого. Дніпропетровський історичний музей запрошує мешканців регіону на річницю дня народження видатного історика. Про це повідомили в управлінні культури, національностей і релігій облдержадміністрації.

7 листопада о 12-й годині Дніпропетровський національний історичний музей запрошує мешканців та гостей міста на площу біля пам’ятника Дмитру Яворницькому.
160-річчя з дня народження видатного історика відзначатимуть народними піснями, старовинним фольклором та козацькими байками. Невипадково урочистості відбудуться біля музею, адже цей заклад він плекав більш як тридцять років свого життя, здобув для нього світову славу, а також вважав своїм «улюбленим дітищем».
У програмі святкування український етно-рок у виконанні дніпропетровського гурту «Вертеп».
Гості свята побачать неймовірне поєднання вікових українських традицій з сучасним музичним звучанням. Фольклорні скарби, що їх протягом багатьох років збирав Дмитро Яворницький, продовжилися у дивовижних формах. У музеї зазначають, що культура живе і розвивається, а, отже, поєднує покоління.
Окрім виступу гурту «Вертеп» всі бажаючі зможуть почути одну з улюблених дум Дмитра Івановича Яворницького у виконанні талановитого бандуриста Бориса Бабенка.
Адреса: проспект Карла Маркса, 16, площа біля пам’ятника Д.І. Яворницькому.
Телефон для довідок: 47-27-61, 46-34-22.

Залишити відповідь