Нацбанк посилив правила купівлі валюти для бізнесу

Національний банк України посилив правила купівлі валюти під зовнішньоекономічні контракти для бізнесу, зобов’язавши юридичних осіб і підприємців купувати або обмінювати валюту за зовнішньоекономічним договором через один банк і встановивши порядок переведення контакту на обслуговування до іншого банку. Про це говориться в постанові НБУ №822 про зміну порядку торгівлі іноземною валютою, яка опублікована на сайті НБУ і набуває чинності сьогодні, 27 листопада, передає «УНІАН».

Згідно з документом, юридичні особи і підприємці-резиденти мають право купувати або обмінювати валюту для розрахунків за кожним зовнішньоекономічним договором із нерезидентом через одного суб’єкта ринку.

Постанова дозволяє клієнту перевести зовнішньоекономічний договір на обслуговування до іншого суб’єкта ринку, у такому разі він зобов’язаний дати дозвіл на одержання інформації про незавершені розрахунки за цим договором. Далі суб’єкт ринку, до якого переводиться договір, зобов’язаний звернутися до попереднього суб’єкту ринку, через який здійснювалися розрахунки за цим договором, для одержання всієї наявної у нього інформації про незавершені розрахунки. Обмін інформацією здійснюється засобами електронної пошти НБУ.

Залишити відповідь