Нацвідбір на Євробачення: результати другого півфіналу

Гурти Freedom jazz, ANNA MARIA, KAZKA, Brunettes Shoot Blondes, YUKO та співачка MARUV стали фіналістами національного відбору міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2019.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За результатами голосування глядачів і членів журі у другому півфіналі нацвідбору, найбільшу сумарну кількість балів отримали гурти Freedom jazz, ANNA MARIA, KAZKA.

У другому півфіналі нацвідбору виступили ще п’ять виконавців: KiRA MAZUR, Ivan NAVI, LAUD, KHAYAT і Braii.

Відтак, Freedom jazz, ANNA MARIA і KAZKA разом зі співачкою MARUV і гуртами Brunettes Shoot Blondes та YUKO портапили до фіналу нацвідбору, який відбудеться 23 лютого. За правилами нацвідбору, до фіналу пройдуть лише шість виконавців – по три учасники з кожного півфіналу.

Окрім виступів українських конкурсантів, у прямому ефірі нацвідбору також виступив чеський альт-поп-гурт Lake Malawi, який переміг у нацвідборі своєї країни.

У журі національного конкурсу цього року – Джамала, Андрій Данилко та Євген Філатов. Ведучий – Сергій Притула.

Як повідомлялося, “Євробачення -2019” відбудеться в Тель-Авіві. Гасло конкурсу – “Dare to Dream (Дозволь собі мріяти)”. У конкурсі братимуть участь артисти із 42-х країн. Учасник, який цього року представлятиме Україну, виступить у першому півфіналі “Євробачення” 14 травня. Другий півфінал відбудеться 16 травня, а фінал – 18 травня.