Диво селекції: професор виростив “Дерево 40 фруктів”

“Дерево суди по плодам його”, – сказано в Старому Завіті. Думка гранично проста і логічна. Але якщо дерево дає абсолютно різні, несхожі один на одного плоди, то судження може бути одне: в справі замішані талановиті селекціонери. Пише znaj.ua.

Дерева з різними плодами – давнє захоплення професора Сема Ван Акена. На сьогоднішній день він виростив більше дюжини таких дерев. Як повідомляють ЗМІ, найбільшим своїм успіхом професор вважає “дерево 40 фруктів”.

дерево

Поряд з Сіракузьким університетом в США є дивне дерево – взимку воно виглядає як будь-яке інше дерево, але навесні покривається великою кількістю білих, рожевих і червоних квітів, а влітку дає чотири десятки різних видів фруктів. Настільки незвичайне дерево, яке отримало назву “Дерево 40 фруктів”, є результатом кропіткої роботи професора Сема Ван Акена, який культивував рослину, щоб вона приносила безліч солодких задоволень.

Тепер на дереві ростуть такі види кісточкових, як сливи, абрикоси, персики, нектарини, вишня, мигдаль. Це стало можливим завдяки використанню технології щеплення, при якій на одне дерево були пересаджені бруньки різних культур. Селекціонеру вже вдалося виростити 16 таких дерев, а в найближчому майбутньому він має намір об’єднати їх в невеликий міський сад.