Навчальні заклади Дніпропетровщини можуть отримати сучасні медіастудії

Фотохудожники, відеооператори, журналісти, монтажери та редактори – вже зі шкільних лав. Це реально із медіастудією. За сучасно обладнані центри навчальні заклади Дніпропетровської області можуть поборотися на всеукраїнському конкурсі.

«У сучасному світі основами медіаграмотності володіють навіть діти. Творчо розвиватися допомагають сучасні студії. У них – все для блогерів-початківців та фотохудожників. Хлопці та дівчата зможуть робити відеоролики, презентації, реалізовувати безліч медіапроєктів, –  зазначили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА. – У всеукраїнському конкурсі визначать 20 переможців серед шкіл, закладів позашкілля та профтехосвіти, які отримають сучасні медіастудії».

У комплекті медіастудії – монтажний комп’ютер із відповідним програмним забезпеченням, фотоапарат, вебкамера, студійне світло, цифровий диктофон, штатив, Wi-Fi роутер, студійний тканинний фон.

До конкурсу можуть долучитися заклади, які мають не менше одного року практичного досвіду в наповненні власних друкованих та онлайнвидань. Це школи, гімназії, ліцеї, профтехучилища, центри дитячої творчості, спортивні школи, молодіжні центри, дитячі бібліотеки, малі академії, оздоровчі заклади для дітей та молоді, різні студії.

Подати заявку необхідно до 11 жовтня. До неї слід додати згоду адміністрації закладу на участь у конкурсі, оформлену за встановленою формою. А ще – мотиваційний лист і приклади попередніх робіт.

Під час визначення кращих журі враховуватиме інформативність заявки, креативність та оригінальність відеороботи, її відповідність визначеній темі.

Оголошення переможців – 31 жовтня 2019 року.

Детальніше про умови конкурсу – тут.